Help! Ik heb een camper gehuurd en hoe nu verder?

Je hebt de stap genomen en hebt een camper gehuurd. Wat ga je nu doen? Hoe kom je aan campings? Hoe maak je een route? Wat heb je nodig? Wat krijg je daar en wat moet je zelf meenemen/kopen?

Hieronder leg ik uit hoe wij dit allemaal aanpakken.

Nadat de camper geboekt is, gaan we op zoek naar vliegtickets. We houden een tijdje de prijzen in de gaten en als er een goede prijs voorbij komt met goede vluchttijden dan boeken we de vlucht. Wat een goede prijs is, is heel persoonlijk. Dat hoeft voor ons niet de laagste prijs te zijn. Wij hebben voorkeur qua vliegtuigmaatschappij, vliegvelden en vliegtijden. Een ticket voor 300 euro pp, maar 3 x overstappen en lange wachttijden of eerst de andere kant op vliegen doen we niet. Het liefst een overstap aan de oostkust met een wachttijd van tussen de 2 en 4 uur. En dan mag een ticket best wel wat duurder zijn.

Waarom wij voor max 3 uur kiezen komt omdat je onderweg altijd nog wel een keertje of meer stopt. Je moet een keer tanken, je moet nog boodschappen doen, er is een mooi uitkijkpunt, of je wilt misschien ergens onderweg nog een wandeling doen.

Ondertussen gaan we ook de route uitwerken. We weten waar we beginnen en waar we eindigen en hoeveel miles we tot onze beschikking hebben. Zelf gebruik ik google maps. ik kijk niet naar miles maar naar rijtijden. Wij rijden max 3 uur per dag, met af en toe een echte verplaatsingsdag erbij. Wanneer je de route in googlemaps zet, reken dan een 15% extra bij de tijd die googlemaps aangeeft, omdat je met de camper trager bent dan met een gewone auto. Zo kun je ongeveer uitrekenen hoeveel tijd je kwijt bent aan de route.

Als de route en bezienswaardigheden een beetje duidelijk zijn dan ga ik op zoek naar campings. Ook dit doe ik via google maps, maar ik gebruik ook de app iOverlander en allstays hiervoor. De eerste is vooral voor boondocking plaatsen (vrije camperplaatsen) de tweede bevat alle campings die er zijn. Een camping moet voor ons aan een aantal criteria voldoen. De ligging moet goed zijn. Dat kan bij een stad zijn, en dan bekijk ik de buurt op streetview, ziet het er een beetje fris uit, of lijkt het op een achterbuurt. Zitten er restaurants op loopafstand? En hoe is de camping? Wat zijn de reviews? Gaan we voor een camping in de natuur dan kijk ik wat er op loopafstand is. Strand? Bos? andere natuur? kun je vanaf de camping nog een wandeling maken? Hoe groot is de ruimte bij de plekken? is er uitzicht vanaf de plek, en wat voor uitzicht is dat dan? Of is de camping gewoon handig gelegen voor een bezoek aan bijvoorbeeld een nationaal park.

Als we reserveren zoek ik via Google maps, de map van de camping en de website campsitephotos.com een mooi gelegen plek uit. Sommige campings reserveren we op voorhand, als we zeker weten dat we daar willen staan. Andere campings hou ik in de gaten hoe het zit met de bezetting. Is het de enige camping in die buurt en blijkt hij aardig vol te lopen dan reserveren we. is dat niet zo, of weten we niet zeker dat we daar willen staan dan gaat het adres van de camping in ons roadbook maar kijken we pas als we daar zijn of we er willen staan.

Campings in de nationale parken zijn snel vol, Yosemite binnen vijf minuten op de dag dat ze vrijgegeven worden. En moeten dus echt op tijd gereserveerd worden.

Als we weer wat verder zijn boek ik de hotels voor de nacht van aankomst. Soms 1 nacht soms meer als het een stad is waar we nog wat langer willen verblijven. We halen dus niet altijd de camper direct de volgende dag op. Een extra dag geeft ook ruimte wanneer je bijv een lange vertraging in je vluchten op loopt. Zo mis je geen camperdagen.

Ook aan het eind van de vakantie nemen we altijd nog een hotel kamer. En als de inleverstad leuk is soms nog wel meerdere nachten.

Wij huren (bija)altijd een auto aan het begin en einde van de reis. Qua geld scheelt het bijna niets met het nemen van taxi’s of ubers. en je bent vrij om te gaan en te staan zodra je geland bent. Bijkomend voordeel is, wanneer je op eigen gelegenheid naar de camper verhuur kunt je vaak wel vroeg de camper kunt ophalen. En aan het einde van de reis, kun je de camper inleveren en daarna direct vertrekken met de auto. Je hoeft niet te wachten tot dat je naar het vliegveld of hotel gebracht worden. Wat ik zelf ook erg prettig vind, is dat je bij het opruimen/schoonmaken van de camper de baggage al lekker in de auto kunt zetten. En daar hoef je niet meer mee te slepen, totdat je bij het hotel bent.

Voor hulp bij de route mag je ons altijd een e-mail sturen of je kunt ook lid worden van onze facebookgroep Amerika met de camper

Volg ons

Youtube: Marenko Buscamper.              Instagram: Marenkoontour


Camperreizen Amerika

Camperreizen Europa