Wyoming campgrounds

Canyon Campground, Yellowstone, Wyoming

Deze camping had ik voor vier nachten gereserveerd omdat het de enige was die plek had. Prima camping, erg groot. Centraal gelegen. Je krijgt per nacht een bonnetje om gebruik te maken van de douches. Douches zijn prima. Grote wasserette erbij. Camping is groot, dus je loopt niet even naar de douches, of naar de village, maar gebruikt de camper ervoor. Wij gingen dus voordat we naar de plek gingen douchen. Omdat iedereen dit doet, kan het soms lastig zijn een parkeerplek te vinden. Camping stond iedere dag vol.

Opvallend was dat alle campings aan het eind van de dag vol zijn, wil je een plek in het park, regel dan op tijd een plek op een van de first come, first serve, campings op reserveer van te voren op Canyon campground of een andere reserveerbare camping.

Colter bay campground, Grand Teton, Wyoming

In het bos, wat krappe plekken, niet echt vlak. Niet reserveerbaar. Bij Colter bay ligt nog een rv park, met full hook-up plekken. Deze camping was vol de tijd dat wij er waren, en hanteert waarschijnlijk dezelfde prijzen als Flagg ranch. De camping loopt in de loop van de middag vol (september) Trail naar het prachtige meer. Ook hier zou wild moeten zitten, maar wij hebben niets gezien. Sanitair redelijk

Gross ventre campground, Grand Teton, Wyoming

Meer open dan Colter Bay. Loopt halverwege de dag vol, niet reserveerbaar. Wij zijn hier naar toe verhuisd omdat er Mooses op de camping schijnen te lopen. Alleen niet toen wij er waren. Wel de ochtend er voor en toen we de volgende dag wegreden zagen we er een paar in het veld. Iets verder langs de rivier wel een paar keer Mooses gespot. In de avond en ochtend rijdt iedereen rondjes over de camping op zoek naar Mooses. Grappig om mee te maken, omdat ook iedereen aan elkaar vraagt of je al iets gezien hebt. En daarbij verteld wanneer ze wel wat gezien hebben en ook hoeveel. Sanitair niet bezocht.

Flagg Ranch, Wyoming.

Op de grens met Grand Teton en Yellowstone. Full hook-up. Reserveerbaar, erg duur 80 dollar per nacht. Wij stonden hier voor 1 nacht. Omdat het de enige camping was die te reserveren was. Hierna een andere camping in het park gezocht. Sanitair prima

Camping in het bos, ongelijke plekken, bear area, dus bear boxen voor tenters. Verder vonden wij deze camping niet heel bijzonder. Ver bij alles in Grand Teton vandaan. Waarschijnlijk een goede uitvalsbasis wanneer je ook een auto tot je beschikking hebt.

Volg ons

Youtube: Marenko Buscamper.              Instagram: Marenkoontour