Colorado campgrounds

Ancient Cedars Mesa Verde

Deze campground ligt tegen over Mesa Verde national park. Wij waren eigenlijk van plan om in het park te gaan staan, maar omdat het al later in het seizoen was, was daar de dumpstation en het water al afgesloten. Hierdoor zijn we toen naar Ancient Cedars gereden. Een prima campground, wifi op de plek niet heel goed, maar bij het kantoor prima. Zoals gezegd dicht bij Mesa Verde en dus ideaal wanneer je de volgende dag een tour wilt doen in Mesa Verde.

Cherry Creek campground, Aurora (Denver)

State park dicht bij Denver. Groot meer, herten op de campground. Zeer ruime plekken. Full hook-up en wifi. Perfecte campground als laatste campground wanneer je de camper in Denver moet inleveren. Dichtbij winkels en restaurants.

Dakota ridge rv park, Golden (Denver)

Prima campground dicht bij Denver. Geschikt om na het halen van de camper dichtbij de eerste overnachting te plannen. Van hier uit rij de zo de Peak to Peak highway op (scenic byway) om via het plaatsje Nederland naar Estes Park en Rocky mountain np te rijden.

Estes park KOA, Estes Park

Een gewone KOA, krappe plekken. Voor het bezoeken van Rocky Mountain np en Estes Park zijn beter gelegen campgrounds. Deze KOA ligt wel naast een manege. Wij hebben hier een mooie rit gemaakt de bergen in, en onderweg een Lynx met drie jongen gespot.

Grand Junction KOA, Grand Junction

Wederom een gewone KOA. Deze KOA ligt naast een fair terrein waardoor deze vaak vol staat, wanneer er een evenement is op het terrein. De eerste keer dat wij er stonden was er een rodeo op het terrein. Daar zijn we 's avonds dan ook even wezen kijken. Erg leuk, vooral omdat dit het echte Amerikaanse leven is en niet georganiseerd voor toeristen. De tweede keer was er een dogshow. Helaas was er toen geen plek meer voor ons en zijn we uitgeweken naar Island acres campground. (zie hieronder)

Island acres campground, Palisade (James M. Robb Colorado River state park)

State park campground aan de Colorado river. Full hook-up plaatsen, ruime plekken. Dicht bij de I70, maar je hebt niet echt last van het geluid van de snelweg. 's avonds kans op bighorn sheeps. Prima voor een overnachting wanneer je op doorreis bent naar Denver of Moab.

Montrose/black Canyon of the Gunnison KOA, Montrose.

Nette camping, redelijk ruime plekken, niet bijzonder ook niet slecht. Prima campground voor een bezoek aan Black Canyon of the Gunnison, of wanneer je de Milion dollar highway wilt gaan rijden.

Moraine park campground, Rocky mountain national park.

Een van de campgrounds op Rocky mountain national park. Een typische national park campground. Geen voorzieningen, wel toiletten. Ruime plekken. Wij hebben hier twee keer gestaan de eerste keer stonden met uitzicht op Moraine park valley, in de C-loop (buitenkant) De tweede keer met uitzicht op een meadow in de A-loop (buitenkant) Beide prachtige plaatsen. Zeker in september/oktober is dit een aanrader. Dit is de bronsttijd voor de Elks. Zij lopen dan ook gewoon over de campground en je hoort de hele tijd ook de roep van de mannetjes die bezig zijn zoveel mogelijk vrouwtjes te veroveren.

5 sterren

Palisade campground (South Fork)

Deze campground ligt langs de Silver ThreadsenicByway net voorbij South Fork. Een echt forrest campground. Geen voorzieningen, niet heel veel plaatsen. Naast de campground stroomt de Rio Grande. Wij waren hier in oktober en stonden hier met 3 andere campers.

Ook deze campground rekenen wij tot een van de mooiste plekjes waar we tot nu toe gestaan hebben.

Pikes Peak rv park, Manitou Springs. 

Gelegen aan de doorgaande weg, aan de rand van Manitou Springs. Niet heel ruim opgezet, wel een leuke campground met plekken aan het riviertje. Veel eekhoorns op de campground. Je kunt vanaf hier lopend het dorp in. Manitou Springs is een leuk maar wel toeristisch dorpje. Campground is een prima uitvals basis voor de tram naar Pikes Peak of een bezoek aan Garden of the gods.

Pinyon Flats Campground, Great Sanddunes national park.

Een gewone national park campground. Ruime plekken, geen voorzieningen. Vanaf de campground loopt er een leuk wandelpad, om de Sanddunes met zonsondergang te bekijken. In de direct omgeving zit veel wild, beren, mountain lions en natuurlijk herten (mule deer en pronghorn antilope)

Ridgway State park campground

Dit state park overtrof onze verwachtingen, wat is dit een prachtige plek! Er zijn drie campgrounds. Pa-Co-Chu-Puk, deze ligt aan het begin van het state park, en heeft hook-up plaatsen. En Elk ridge en Dakota Terraces campground. Toen wij er waren was Elk ridge gesloten (laat in het seizoen) Maar ook Dakota heeft prachtig gelegen plekken met een geweldig uitzicht. Ook de douches waren al gesloten, maar met een camper is dat geen probleem.

Wij hebben hier een prachtig wandeling gemaakt richting Pa-Co-Chu-Puk. Tijdens de wandeling wordt je keer op keer getrakteerd op prachtige uitzichten op de bergen van Colorado en op het meer van Ridgway state park.

Een echte aanrader, ook om eens wat langer dan 1 nacht te staan. Wij hebben hier twee nachten gestaan, maar hadden best nog wel langer willen blijven.

Wildlife liefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen. Op de campground lopen herten. Er zitten enorm veel roofvogels. Wij hadden een Havik en een Oehoe naast onze camper in de boom. Maar er leven ook zwarte beren en mountain lions in het gebied.

Saddlehorn campground, Colorado National Monument, Grand Junction.

Een prachtig gelegen campground. Wij hadden vanaf onze plek (zeer ruim) een prachtig uitzicht over de valley met Grand Juntion. S avonds genoten van het uitzicht en de lichtjes van de stad onder ons. Een van de campgrounds waar ik persoonlijk heel graag nog een keer zou staan.

5 sterren

South rim campground, Black canyon of the Gunnisson np.

Weer een gewone national park campground wel met electra aansluiting. Veel ruimte, vanaf de campground kun je via een rim trail naar het visitor centre lopen. Wij hebben hier gestaan in de hoop beren te spotten, omdat er gezegd was dat er een verhoogd bear activity was op de campground. Helaas geen beer gezien. Verder een prima campground.

4 en half ster

Steamboat campground, Steamboat springs

Vlakbij het plaatsje Steamboat Springs, wat een leuk plaatsje is om te bezoeken. Prima campground. Plekken op gras. Aan een rivier.

Stilwater campground, Granby.

Gelegen op een soort landtong in Lake Granby. Je kijkt aan drie kanten over het meer heen. Met name met zonsopkomst en zonsondergang prachtig. Je verwacht ook op elk moment een Moose voorbij te zien komen (is helaas niet gebeurt) Mooie ruime vlakke plekken, met een paar plekken met electra, verder douches, toilet en dumstation. Geen bomen, dus geen schaduw en geen bescherming tegen wind. Wel een prachtige plek om te staan.

4 en half ster

United campgrounds of Durango, Durango.

Net buiten het dorp gelegen aan de milion dollar highway. De stoomtrein welke van Durango naar Silverton rijdt, komt over het terrein van de campground. Voor de campground stopt een gratis Trolley waarmee je naar Durango kunt. Durango is een leuke plaats om even doorheen te lopen. De campground zelf is prima. Goede plekken en goed sanitar.

Volg ons

Youtube: Marenko Buscamper.              Instagram: Marenkoontour


Camperreizen Amerika

Camperreizen Europa